Top

Lezen voor kinderen: waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?

Bij gebrek aan kinderen leen ik eigenlijk nooit kinderboeken, maar deze week zag ik een boek met zo’n mooie titel dat ik het niet kon laten liggen: ‘Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?’ 

 

Ja, waarom zijn er eigenlijk zoveel blote mensen in de kunst? Het gelijknamige boek van Susie Hodge geeft antwoord op die vraag en op een heleboel andere ‘levensbelangrijke vragen over kunst’ zoals: zijn stokpoppetjes kunst? Is dit wel af? Hangt dit niet ondersteboven? Is dit goed of slecht?

 

Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunstDe vragen zijn gericht op kinderen van 11 t/m 15 jaar, maar het zijn ook vragen die je je als volwassen kunstenaar of museumbezoeker nog wel eens stelt. De vragen worden beantwoord aan de hand van veel foto’s uit de kunstgeschiedenis, vanuit alle stijlen en periodes. Eigenlijk zijn het allemaal kleine stukjes kunstanalyse, maar dan op een luchtige manier.

 

‘Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?’ schuwt daarbij de meest moderne kunstuitingen niet: zelfportretten maken wordt vergeleken met selfies maken, en is kunst op een tablet ook echte kunst? Leuk voor kinderen en jongeren om zelfstandig te lezen, bijvoorbeeld voorafgaand aan museumbezoek. Daarnaast zijn de vragen ook goed te gebruiken om over te discussiëren in de klas, zeker met de voorbeelden en uitleg erbij!

 

 

 

Elke maand wat inspiratie ontvangen op het gebied van kunst en creativiteit? Sluit je dan aan bij mijn mailinglist!

 

No Comments

Post a Comment