Top
Bloemen collage

Lente op papier (en in een vaas en in de tuin)

Zó fijn om de zon weer te zien! Het voorjaar lijkt toch echt aangebroken en dat vraagt om een grote schoonmaak. Deuren en ramen open, meubels aan de kant, vloeren schoonmaken, keukenkastjes opruimen…

 

Bij andere mensen misschien. Mij kost het geen enkele moeite om de voorjaarsschoonmaakkriebels te negeren en iets leukers te gaan doen. Een wandelingetje extra, in de tuin rommelen, wat nakijkwerk in de zon… ik heb me prima vermaakt.

 

Toen ik afgelopen week iets nodig had, kwam ik tijdens het online shoppen ook lentegevoel tegen, in de vorm van nieuwe spullen voor in huis. Dát soort kriebels zijn een stuk moeilijker te negeren. Sterker nog, inmiddels ben ik de trotse eigenaar van een nieuwe keramieken blauwe vaas, uiteraard met bijpassende bloemen: vorige week een bosje tulpen en inmiddels prachtige donkerroze ranonkels.

 

Ik viel vooral voor de kleur van de vaas en de geometrische lijnen en vlakken. Bloemen zijn daarnaast natuurlijk altijd een prachtige inspiratiebron, dus de keuze om er iets mee te doen was snel gemaakt.

 

Ik wilde voor dit projectje het geometrische van de vaas combineren met de natuurlijke vormen van de bloemen, en heb daarom ook bij de collage voor twee verschillende manieren van werken gekozen. De vaas zelf is vrij strak in stroken uitgewerkt. Voor de bloemen wilde ik wat meer ‘schilderachtig’ te werk gaan. Om dat te bereiken heb ik eerst veel snippers geknipt en daarna pas gekeken hoe ik die met elkaar kon combineren. Daarbij speelt toeval wat meer een rol dan bij het maken van de vaas. Om maar gelijk een derde methode toe te voegen heb ik de materialen voor de achtergrond gescheurd.

 

Zo is het per ongeluk ook een experimentje geworden om te zien welke techniek waarvoor geschikt is. De lente zit hier nu in de tuin, in mijn huis, in een vaas, op papier en belangrijker nog: in mijn hoofd. Project geslaagd dus!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.