Top
Skellig papegaaiduikers

Waar het begon: tussen de papegaaiduikers op Skellig

Ik moet toegeven, het begon niet létterlijk op de Skellig-eilanden, want de winderige Ierse rotsen nodigen ter plekke niet enorm uit tot werken met papier. Ze komen niet voor niets veel voor in Ierse legenden en wanneer je op Skellig-Michael (het grootste eiland van de twee) bent, is het moeilijk voor te stellen dat er jarenlang monniken hebben gewoond. Skellig wordt nu vooral bewoond door pijlstormvogels, Jan-van-genten en papegaaiduikers en om die reden wilde ik tijdens een vakantie in Ierland de eilanden van dichtbij bekijken.

 

Met name over papegaaiduikers braken we nog nét niet ons nek. We liepen letterlijk tussen de vogels door, die onverstoorbaar doorgingen waarmee ze bezig waren. Dat leverde behalve een geweldige dag ook een berg aan foto’s op, want de vogels zijn mooi, grappig en aandoenlijk tegelijk en hoe vaak kom je nu zo dichtbij?

 

Twee jaar later nam ik deel aan het zomeratelier van Atelier Lokaal in Lekkerkerk, en tijdens deze week wilde ik me op één groot project richten. Ik koos voor het eerst (vandaar de titel van dit blog) voor papier als basis en na een brainstormsessie koos ik een vakantiefoto als inspiratie.

 

Ik ben er vervolgens een week lang mee aan de slag gegaan, aan tafel omringd door stapels tijdschriften, scharen, lijm en steeds meer snippers, alleen onderbroken voor een kopje thee of lunch. De collage ‘Skellig’ staat sindsdien symbool voor een mooie vakantie, voor een inspirerende atelierweek én voor het startpunt van het werken van papier.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.