Top
Paola Bazz

Paola Bazz

In verhouding tot het aantal tekenaars en schilders is het aantal kunstenaars dat vooral met collagetechniek werkt wat kleiner, maar gedurende de afgelopen jaren ben ik er online heel wat tegengekomen. Een aantal van deze collagekunstenaars (heet dat zo eigenlijk?) wil ik graag in de schijnwerpers zetten, omdat ze voor mij een bron van inspiratie zijn. Dit keer: Paola Bazz. 

 

De foto is gebruikt met toestemming van de kunstenaar

Een andere vorm van papierkunst maakt Paola Bazz (UK). Deze in Italië geboren artiest kunst om aan de muur te hangen, maar dan wel in 3D.

 

Paola Bazz is zeer geïnteresseerd in de manier waarop onze identiteit en de maatschappij steeds veranderen. Ze ziet de informatie die verspreid wordt via tijdschriften (haar materiaal) als allemaal fragmentjes van de maatschappij, en trekt dat door naar haar werk. Haar werk bestaat uit fragmenten papier, die samen ook weer fragmenten vormen van een compleet beeld, vaak een portret. Een deel van het portret is meteen zichtbaar, de rest moet je er als kijker bij voorstellen. Ik vind het intrigerend. Ze knipt en scheurt niet alleen, maar vouwt en manipuleert het materiaal ook. Haar werk ‘shattered identity’ bestaat bijvoorbeeld uit vierkantjes die eigenlijk gevormd zijn door muizentrapjes. Zoom vooral even in op de foto, of kijk op haar website en Instagrampagina waar ze veel detailfoto’s plaatst.

 

Elke maand wat inspiratie ontvangen op het gebied van kunst en creativiteit? Sluit je dan aan bij mijn mailinglist!

 

 

No Comments

Post a Comment