Top
Ongezien aan de muur

Mijn werk aan de muur? Waar iedereen het kan zien?

Een mooie lijst kopen met bijpassend passe-partout, je werk inlijsten en aan de muur hangen. Het klinkt voor de hand liggend, maar voor mij is het dat allerminst. Het betekent dat je tot de conclusie moet komen dat iets ‘af’ is, en hoe weet je nu wanneer dat is? Erger nog, iets aan de muur hangen betekent voor mij ook dat je durft te zeggen ‘het is goed genoeg’, zeker als het ergens hangt waar andere mensen het kunnen zien, tijdens een expositie…

 

Soms heb je dus gewoon even een zetje nodig, een beetje extrinsieke motivatie zoals we dat in het onderwijs noemen. De expositie ‘Rood’ waar ik in november en december 2016 aan meedeed, vormde dat opstapje. Een facebookoproepje om mee te doen gaf me een zetje in de goede richting: het was tijdens een regenachtige herfstvakantie een mooi doel om naar toe te werken. Uiteindelijk is de collage ‘Ongezien’ hiervan het resultaat.

 

En hoe bijzonder is het dan om je eigen werk tussen al die schilderijen, collages, tekeningen en ruimtelijke werken te zien! En nog leuker is het om te zien hoe al die verschillende kunstenaars weer inspiratie opdoen aan de hand van elkaars werk, maar zeker ook dankzij de toevallige ontmoetingen die in de expositieruimte plaatsvonden.

 

De expositie werd daarmee een ervaring die me heeft doen besluiten om een stuk serieuzer met mijn hobby bezig te zijn: meer de inspiratie op te zoeken, de toevallige ontmoetingen een beetje meer uit te lokken en om (ik geef toe: nog altijd enigszins schoorvoetend) wat meer van mijn eigen werk te laten zien.

 

Elke maand wat inspiratie ontvangen op het gebied van kunst en creativiteit? Sluit je dan aan bij mijn mailinglist!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.