Top
My turn on the catwalk - Derek Gores

Derek Gores

In verhouding tot het aantal tekenaars en schilders is het aantal kunstenaars dat vooral met collagetechniek werkt wat kleiner, maar gedurende de afgelopen jaren ben ik er online heel wat tegengekomen. Een aantal van deze collagekunstenaars (heet dat zo eigenlijk?) wil ik graag in de schijnwerpers zetten, omdat ze voor mij een bron van inspiratie zijn. Dit keer: Derek Gores. 

 

De foto is gebruikt met toestemming van de kunstenaar

 

Toen ik de overstap maakte van pastelkrijt naar papier, ging ik me ook meer verdiepen in collagekunst van anderen. Ik kende eigenlijk nauwelijks kunstenaars die met papier werkten, dus er ging een wereld voor me open. De eerste artiest die me inspireerde, was Derek Gores (USA). Ik was zo onder de indruk dat ik een print van hem gekocht heb: ‘My turn on the catwalk’. Deze collage is vooral in grijstinten uitgevoerd, maar hij heeft ook veel kleurrijker werk. Zo sprankelend!

 

Derek Gores maakt veel collages met vrouwfiguren als onderwerp. Hij beschrijft deze als volgt: “My real subject in the figurative women is the study of ‘Fierce’. Strength, honesty, vulnerability- admired with utmost respect.” Zijn inspiratiebronnen zijn onder andere Egon Schiele en Gustav Klimt. Zie meer van Gores’ werk op zijn website en op Instagram. Wanneer je zelf collages maakt, raad ik je aan om even te zoeken naar de faq (frequently asked questions) op zijn website. Hij geeft hierin veel tips over collagetechnieken.

 

Elke maand wat inspiratie ontvangen op het gebied van kunst en creativiteit? Sluit je dan aan bij mijn mailinglist!

 

 

No Comments

Post a Comment