Top
Deborah Shapiro - Pretty as a peacock

Deborah Shapiro

In verhouding tot het aantal tekenaars en schilders is het aantal kunstenaars dat vooral met collagetechniek werkt wat kleiner, maar gedurende de afgelopen jaren ben ik er online heel wat tegengekomen. Een aantal van deze collagekunstenaars (heet dat zo eigenlijk?) wil ik graag in de schijnwerpers zetten, omdat ze voor mij een bron van inspiratie zijn. Dit keer: Deborah Shapiro. 

 

De foto is geplaatst met toestemming van de kunstenaar

 

Deborah Shapiro (USA) is gefascineerd door het feit dat je met collage meer kunt laten zien dan op het eerste gezicht lijkt. Van veraf zie je het complete beeld, van dichtbij kun je de details zien, de ‘beelden in het beeld’. Het dagelijks leven is het uitgangspunt van haar werk. Dat geldt zowel voor haar onderwerpen (dieren en momenten uit het alledaagse leven) als voor haar materiaal: gerecycled papier. Haar werk is kleurrijk en vooral haar dierenportretten vind ik heel erg inspirerend. De manier waarop ze bijvoorbeeld schaduwen maakt en verschillende patronen met elkaar combineert, vind ik erg leerzaam.

‘Pretty as a peacock’ is hiervan een mooi voorbeeld. Op elke vierkante centimeter gebeurt iets interessants, maar wanneer je het complete beeld ziet straalt het toch harmonie en soepelheid uit. Kijk voor meer werk van Deborah Shapiro op haar website, facebook– en Instagrampagina.

 

Elke maand wat inspiratie ontvangen op het gebied van kunst en creativiteit? Sluit je dan aan bij mijn mailinglist!

No Comments

Post a Comment