Top

Collage-idee voor kinderen: bloemen van papier

Zelf aan de slag met papier? In dit blog laat ik je zien hoe je zelf bloemen van papier maakt, van materialen die je waarschijnlijk gewoon al in huis hebt!

 

 

Wat heb je nodig?

 

  • Papier om als ondergrond te gebruiken. Gewoon kopieerpapier kan, maar is een beetje dun waardoor het kan gaan bobbelen. Iets steviger papier of karton werkt fijner.
  • Gekleurd papier. Knutselpapier kan, maar papier uit tijdschriften is nog leuker.
  • Een schaar
  • Lijm (ik gebruik de lijmstiften van de Action)
  • Een potlood

 

 

Stap 1

 

 

Teken een cirkel om te laten zien waar je bloem straks gaat komen. Het hoeft geen perfecte cirkel te zijn, een beetje rommelig is juist leuk. Ik heb het met stift getekend zodat het goed op de foto te zien was, maar je kunt het beter met potlood doen, zodat je het eventueel nog kunt uitgummen.

 

 

Stap 2

 

 

Zoek een mooi stuk papier voor de bloemstengel. De bloem gaat straks over de stengel heen, dus het is handig om de stengel eerst te maken.

 

 

Stap 3

 

Het leukste onderdeel: schatzoeken! Blader de tijdschriften door en zoek mooie kleuren en patronen. Denk er niet teveel over na, gewoon stukjes papier uitscheuren of -knippen die je mooi vindt! Ik heb de Allerhande gebruikt, daarom zie je bijvoorbeeld ook tomaten en aardbeien in mijn collage.

 

 

Stap 4

 

Knip de bloemblaadjes. Ik heb ronde vormen geknipt, maar ze hoeven niet perfect rond te zijn. Een beetje rommelig mag best. Scheuren geeft ook een leuk effect trouwens.

 

 

Stap 5

 

 

Plak bloemblaadjes over de cirkel. Dit worden de buitenste bloemblaadjes.

 

Stap 6

 

Maak een volgende, net iets kleinere cirkel bloemblaadjes, die de buitenste overlappen. Ga zo verder tot de bloem vol is. Je werkt dus van buiten naar binnen.

 

 

Stap 7

 

 

Knip een vaas of bloempot uit, alle vormen kunnen! Plak deze op. Als het leuk vindt, kun je nog bladeren knippen en opplakken.

 

 

Elke maand wat inspiratie ontvangen op het gebied van kunst en creativiteit? Sluit je dan aan bij mijn mailinglist!

 

No Comments

Post a Comment