Top
Betsy Silverman - Boston Coffee

Betsy Silverman

In verhouding tot het aantal tekenaars en schilders is het aantal kunstenaars dat vooral met collagetechniek werkt wat kleiner, maar gedurende de afgelopen jaren ben ik er online heel wat tegengekomen. Een aantal van deze collagekunstenaars (heet dat zo eigenlijk?) wil ik graag in de schijnwerpers zetten, omdat ze voor mij een bron van inspiratie zijn. Dit keer: Betsy Silverman.

 

De foto is geplaatst met toestemming van de kunstenaar

 

Bij veel collagekunstenaars probeer ik echt bewust te kijken naar de gebruikte technieken, om te zien wat ik daarvan mee kan pikken: de manier waarop ze kleur gebruiken, hoe ze de beelden samenstellen… Bij het werk van Betsy Silverman lukt me dat meestal niet zo goed. Dat komt omdat ik vooral in de ‘wow!-fase’ blijf hangen. Haar collages zijn zo prachtig uitgewerkt dat ik niet eens weet waar ik zou moeten beginnen wanneer ik zo’n werk zou willen proberen te maken.

 

Ik ben met name fan van haar stadsgezichten en vind het ongelooflijk hoeveel detail ze hierin weet aan te brengen. Kijk bijvoorbeeld naar de etalage op de afbeelding en zie hoe ze de spiegeling in het glas heeft aangebracht. Ze gebruikt alleen gerecycled papier (uit magazines) en elk fragmentje is met zorg uitgezocht. Ik weet hoeveel tijd dat kost, zeker bij een realistisch werk. Kijk vooral ook op haar Instagrampagina en op haar website bij ‘Works’ en klik op de afbeeldingen voor een vergroting!

 

Elke maand wat inspiratie ontvangen op het gebied van kunst en creativiteit? Sluit je dan aan bij mijn mailinglist!

No Comments

Post a Comment